Clicky

مقایسه بهترین کنسول های دستی

 کنسول های دستی یکی از جذاب ترین محصولاتی هستند که برای گیمرها عرضه شدن. جذابیت اصلی این محصولات در مقایسه با سایر پلتفرم های بازی اینه که قابل حمل هستند و اغلبشون سخت افزارهای خوبی دارن. به لطف همین سخت افزار هم، شرکت های بازی سازی زیادی عناوین مختلفی رو برای این کنسول ها به صورت انحصاری تولید می کنن. توی این مقاله، با بهترین کنسول های دستی آشنا میشیم و قراره که ببینیم کدومشون ارزش خرید بیشتری دارن؛ اگه گیمر خفنی هستید، توصیه می کنیم که خوندن این مقاله رو از دست ندین. کنسول‌هایی که تو این مقاله بررسی میشن مدل‌های معروف ننیتندو سوییچ، راگ الای و استیم دک هستن که در حال حاضر بیشترین طرفدار رو تو بازار گیم دارن.

 

کنسول دستی چیست و از کی وارد صنعت گیم شد؟

قبل از اینکه سراغ معرفی بهترین کنسول های دستی بریم، بهتره یه آشنایی مختصری با کنسول های دستی بازی داشته باشیم. کنسول های دستی، محصولات خاصی هستن که برخلاف کامپیوترها و کنسول های خانگی (ایکس باکس، پلی استیشن و…) ابعاد کوچکتری دارند و به دلیل این نوع طراحی، میتونین هر جایی که دوست داشتین، این کنسول ها رو با خودتون ببرین. سخت افزار به کار رفته در کنسول های دستی، سبک تر از کنسول های دیگه و کامپیوتره؛ با این وجود، در بعضی از مدل ها طوری ساخته میشه که حتی توانایی اجرای بازی های سنگین ویژه کامپیوتر رو هم داشته باشه.

در نوامبر سال ۱۹۷۹ (آبان ۱۳۵۸) اولین کنسول دستی تاریخ با قیمت ۴۹٫۹۹ دلار (معادل ۲۱۲ دلار فعلی) وارد بازار شد. میکرو ویژن، کنسولی بود که با نوارهای کارتریج کوچیک کار می کرد و در سال اول، سود خوبی رو نصیب شرکت سازنده اش کرد؛ اما فقط ۲ سال دووم آورد و خیلی زود جاش رو به رقیب بعدی داد.
تا سال ۲۰۰۲ کنسول های دستی زیادی یکی پس از دیگری معرفی شدن اما اغلبشون به خاطر نقص های قابل توجه در سخت افزار، طراحی و البته عدم تمایل شرکت های بازی سازی برای تولید عناوین مناسب این کنسول ها، از گردونه رقابت ها کنار رفتن. سال ۲۰۰۴، تاریخ بسیار مهمی برای صنعت گیم در بخش کنسول های دستی محسوب میشه. سالی که دو کنسول مهم زیر روانه بازار شدند:

کنسول دستی نینتندو DS
کنسول دستی PSP
نینتندو شانس خودش رو در بازار کنسول های دستی، با عرضه Game Boy در سال ۱۹۸۹ و Game Boy Advance در سال ۲۰۰۱ امتحان کرده بود و سعی کرد تا مشکلات این دو کنسول در نینتندو DS تکرار نشن و البته موفق هم بود.

در طرف دیگه، سونی کنسول PSP رو به عنوان اولین محصولش روانه این بازار کرد. این کنسول، به دلیل طراحی جذابی که نسبت به تمام کنسول های دستی قبل از خودش داشت و البته، بهره مندی از یک نمایشگر بزرگ، با سرعت باورنکردنی به کنسولی بسیار محبوب تبدیل شد. البته این محبوبیت نتونست رقیبش، نینتندو DS رو از میدان به در کنه. از فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۳، کنسول های دستی بیشتری تولید شدن؛ اما رسیدن به موفقیت و محبوبتی در حد این دو کنسول، فقط نصیب چند مدل شد که عبارتند از:

کنسول PSP Go (سونی)
کنسول استیم دک (ولو)
کنسول نیتندو سوئیچ (نیتندو)
کنسول راگ الای (ایسوس)
در ادامه این مقاله، می‌خوایم مقایسه ای بین سه کنسول جذاب شرکت های ولو، نینتندو و ایسوس به عنوان بهترین کنسول های دستی فعلی بازار داشته باشیم و ببینیم کدومشون سخت افزار و طراحی خفن تری دارن و بازی های جذاب تر و بهتری رو اجرا میکنن.

 

مقایسه بهترین کنسول های دستی

شاید واستون این سوال پیش بیاد که چرا از بین تمام کنسول های بازی که از سال ۲۰۱۰ تا امروز معرفی شدن، سراغ سه کنسول نیتندو سوئیچ، راگ الای و استیم دک رفتم. واقعیش اینه که سخت افزار کنسول های دستی، اگرچه دستگاه های خیلی جالبی هستن اما «به روز بودن» سخت افزار این کنسول ها و عرضه بازی های انحصاری برای اون ها، دو ویژگی بسیار مهمی هست که تقریبا به جز این سه کنسول، هیچ محصول دیگه ای که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ عرضه شده، از اونها بهره مند نیست. همین موضوع، میزان فروش این کنسول ها و استقبال گیمرها از این محصولات رو هم به شدت کاهش میده. به همین دلیل، به نظر من نینتندو سوئیچ، راگ الای و استیم دک، سه مدلی هستن که به طور قطع، لیاقت حضور در فهرست بهترین کنسول های دستی بازار رو دارن و هر کدومشون میتونن گزینه اصلی طرفداران برای خرید کنسول بازی دستی خوب و مناسب محسوب بشن.

 

کنسول نیتندو سوئیچ Nintendo Switch

نسخه اولیه نیتندو سوئیچ به عنوان یکی از بهترین کنسول های دستی جدید نسل هشتمی، در ۳ مارس ۲۰۱۷ (۱۳ اسفند ۱۳۹۵) معرفی و حدود ۵ ماه بعد روانه بازار شد. نینتندو سوئیچ ژاپنی ها به عنوان کنسول ترکیبی یا هیبریدی جهان رونمایی شد؛ کنسولی که هم قابلیت اتصال به تلویزیون رو داره و هم مجهز به یک نمایشگر داخلیه و میتونه در هر دو حالت، بازی های مختلف رو اجرا کنه.

 

نمایشگر نیتندو سوئیچ در میان جوی-کان یا کنترلرهای کشویی قرار میگیره و قابلیت اتصال به کنترل پرو (دسته بازی) اختصاصی خودش رو هم داره. مهمترین ویژگی های نسخه اولیه نینتندو سوئیچ عبارتند از:

وزن بسیار کم (۲۹۷ گرم قبل از اتصال جوی-کان و ۳۹۸ گرم پس از اتصال)
مجهز به نمایشگر ۶٫۲ اینچی از نوع IPS LCD با قابلیت چند لمسی و خروجی 1080p
دارای پردازنده شخصی سازی شدهTegra X1 انویدیا
قدرت پردازش ۱ ترافلاپس
حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت (قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت ۲ ترابایت)
مجهز به باتری ۴۳۰۰ میلی آمپر ساعتی با بین ۲ تا ۶ ساعت
قابلیت بازی کردن به صورت گروهی
دارای پایه نگهدارنده کنسول
مجهز به جوی-کان های جداشدنی
مجهز به حسگرهای تشخیص حرکت HD Rumble و Haptic Feedback
امکان گرفتن اسکرین شات و به اشتراک گذاشتن آن
تنوع بی نظیر بازی های انحصاری مانند Metroid Dread و The Legend of Zelda
امکان اتصال به تلویزیون
قیمت حدود ۱۵ میلیون تومان (اردیبهشت ۱۴۰۳)
کنسول دستی نیتندو سوئیچ لایت در تاریخ ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۹ (۲۹ شهریور ۱۳۹۸) معرفی شد. این کنسول، نسخه ارزون تر نیتندو سوئیچ هست که سخت افزار ضعیف تری نسبت به نسخه اولیه این کنسول داره و البته، با قیمت کمتری هم به فروش میرسه.

مهمترین ویژگی های نیتندو سوئیچ لایت شامل موارد زیر میشه:

نمایشگر ۵٫۵ اینچی از نوع IPS LCD با قابلیت چند لمسی با وضوح 720p
وزن بسیار سبک ۲۷۷ گرمی
مجهز به باتری ۳۷۵۰ میلی آمپر ساعتی با عمر بین ۳ تا ۷ ساعت (بر اساس نوع بازی)
مجهز به پردازنده شخصی سازی شدهTegra X1 انویدیا (چهار هسته Cortex-A57 + چهار هسته Cortex-A53)
دارای حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت
عدم امکان جدا کردن جوی-کان (کنترلرها به بدنه کنسول متصل هستند.)
فاقد قابلیت های اتصال به تلویزیون، پایه نگهدارنده کنسول و حسگر لرزش HD Rumble
قیمت حدود ۱۲ میلیون (اردیبهشت ۱۴۰۳)
 

نیتندو سوئیچ OLED جدیدترین نسخه این کنسول دستیه که در ۸ اکتبر ۲۰۲۱ (۱۶ مهر ۱۴۰۰) روانه بازار شد. مدل OLED نیتندو سوئیچ، از نمایشگر بهتری نسبت به مدل های اصلی و لایت این کنسول دستی استفاده می کنه. علاوه بر این، مجهز به سخت افزار بهتری هم هست.

ویژگی های کلیدی نیتندو سوئیچ OLED عبارتند از:

صفحه نمایش لمسی ۷ اینچی از نوع OLED با وضوح 720p (روی کنسول) و وضوح 1080p (هنگام اتصال به تلویزیون)
مجهز به پردازنده شخصی سازی شدهTegra X1 انویدیا
دارای باتری ۴۳۱۰ میلی آمپر ساعتی با عمر بین ۴٫۵ تا ۹ ساعت
وزن بسیار کم (۴۲۱ گرم پس از اتصال جوی-کان)
دارای حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت (قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت ۲ ترابایت)
مجهز به حسگرهای موشن سنسور، HD Rumble و Haptic Feedback
هر سه مدل نینتندو سوئیچ، جزو بهترین کنسول های دستی جدید این برند هستن؛ اما مدل های استاندارد و OLED، به دلیل مجهز بودن به قابلیت اتصال به تلویزیون و همچنین، امکان جدا شدن جوی-کان ها، محبوبیت بیشتری در مقایسه با مدل لایت این کنسول دارند.

 

کنسول دستی استیم دک Steam Deck

شرکت بازی سازی ولو که با تولید عناوین پرطرفداری مثل Dota 2، یکی از کمپانی های مطرح و شناخته شده برای گیمرها محسوب میشه، در ۲۵ فوریه ۲۰۲۲ (۶ اسفند ۱۴۰۰) اولین کنسول دستی خودش رو برای فروش، روانه بازارهای آمریکا و اروپا کرد. استیک دک در دو نسخه دارای نمایشگرهای LCD و OLED به بازار عرضه شده که هر کدوم از این نسخه ها، از سخت افزار خاصی استفاده می کنن و هر دو مجهز به نسخه سوم سیستم عامل SteamOS هستن و صرفا بازی های تولید شده برای این سیستم عامل رو اجرا میکنن.
این کنسول برخلاف نینتندو سوئیچ، سخت افزار قدرتمندی داره و یه جورایی به عنوان یه کامپیوتر کوچیک شناخته میشه و توانایی اجرای بازی های ویژه کامپیوتر (حتی بازی های سنگین) رو داره. به همین دلیل، واقعا کنسول جذابی در مقایسه با نینتندو سوئیچ محسوب میشه؛ البته ابعاد به شدت بزرگ هر دو نسخه استیم دک نسبت به نینتندو، ممکنه که شما رو نسبت به خوش دست بودن و وزن این کنسول دستی بدبین کنه، اما زمانی که با این کنسول کار کنین، به راحتی متوجه میشین که ولو چقدر برای خوش دست بودن استیم دک و راحتی کاربر در زمان بازی کردن با این کنسول مایه گذاشته.

نسخه معمولی کنسول استیم دک، با ابعاد ۲۹۸ در ۱۱۷ در ۴۹ میلیمتر و وزن ۶۶۹ گرمی روانه بازار شد. این کنسول از یک نمایشگر ۷ اینچی از نوع IPS LCD و با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز استفاده می کنه که امکان ارائه خروجی تصویر 4K با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و 8K با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز داره. استیم دک، با ۱۶ گیگابایت رم و در سه نسخه حافظه داخلی ۶۴ گیگابایت (از نوع eMMC) و ۲۵۶ گیگابایت (حافظه SSD از نوع NVMe) و ۵۱۲ گیگابایت (حافظه SSD از نوع NVMe) به فروش میرسه. علاوه بر این مشخصات، مهمترین ویژگی های نسخه معمولی استیم دک عبارتند از:

دارای توان پردازشی ۱٫۶ ترافلاپس
مجهز به پردازنده ۷ نانومتری Zen 2 (دارای ۴ هسته با فرکانس ۲٫۴ تا ۳٫۵ گیگاهرتز)
دارای صفحه نمایش چند لمسی با روشنایی ۴۰۰ نیت و وضوح ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل
مجهز به باتری با ظرفیت ۴۰ وات ساعت با عمر بین ۲ تا ۸ ساعت (بر اساس نوع بازی)
فاقد درایو نوری، درگاه شبکه و خروجی HDMI
دارای یک درگاه USB-C
نسخه های ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی کنسول استیم دک معمولی به ترتیب با قیمت ۳۰ و ۳۳ میلیون تومن (اردیبهشت ۱۴۰۳) در بازار ایران به فروش میرسن.

نسخه ارتقا یافته استیم دک به عنوان یکی از بهترین کنسول های دستی مجهز به نمایشگر OLED عرضه شد. البه، تغییر نمایشگر و جایگزینی پنل IPS LCD تنها کاری نبود که ولو برای کنسول جدیدش انجام داد. اگرچه توی بعضی از بخش ها مثل وضوح خروجی تصویر و عدم پشتیبانی از درایو نوری، درگاه شبکه و خروجی HDMI با نسخه معمولی یکسانه اما توی بخش های دیگه، مدل پیشرفته تری از استیم دک معمولی محسوب میشه. شاخص ترین ویژگی های کنسول استیم دک OLED عبارتند از:

ابعاد ۲۹۸ در ۱۱۷ در ۵۰ میلی متر با وزن ۶۴۰ گرم
نمایشگر ۷٫۴ اینچی از نوع OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و روشنایی ۶۰۰ نیت
دارای توان پردازشی ۱٫۶ ترافلاپس
مجهز به پردازنده ۶ نانومتری Zen 2 (دارای ۴ هسته با فرکانس ۲٫۴ تا ۳٫۵ گیگاهرتز)
دارای دو نسخه با ۱۶ گیگابایت رم و حافظه SSD از نوع NVMe با ظرفیت های ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت
مجهز به باتری با ظرفیت ۵۰ وات ساعت با عمر بین ۳ تا ۱۲ ساعت (بر اساس نوع بازی)
دارای یک درگاه USB-C
نسخه های ۵۱۲ گیگابایتی و ۱ ترابایتی کنسول استیم دک معمولی و OLED به ترتیب با قیمت ۴۰ و ۴۶ میلیون تومن (اردیبهشت ۱۴۰۳) در بازار ایران عرضه میشن. با توجه به اختلاف قیمت حدود ۷میلیونی نسخه ۵۱۲ گیگابایتی دو کنسول استیم دک معمولی و OLED و همچنین، مجهز بودن نسخه OLED به سخت افزار بهتر، طبیعتا خرید استیم دک OLED ارزش بیشتری نسبت به نسخه معمولی داره.

 

کنسول دستی راگ الای ROG Ally

ایسوس با ساخت راگ الای به عنوان اولین کنسول بازی خودش، راه درخشانی رو در صنعت گیم و حوزه تولید کنسول های دستی شروع کرد. ظاهر جالب راگ الای، اولین چیزی هست که شما رو به سمت این کنسول جذب می کنه. این ظاهر «گیمر پسند» یادآور طراحی دسته های ایکس باکس در قالب یک کامپیوتر جیبی خوش دسته. شاید اگه «داشتن طراحی زیبا» ملاک انتخاب من برای بهترین کنسول های دستی بود، بدون شک راگ الای رو انتخاب میکردم چون به نظرم، واقعا جذاب تر از سه مدل نیتندو سوئیچ و دو مدل استیم دک طراحی شده.
راگ الای در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۳ (۲۳ خرداد ۱۴۰۲) در دو نسخه با ابعاد ۲۸۰ در ۱۱۱ در ۳۲٫۴ میلی متر و وزن ۶۰۸ گرم روانه بازار شد. تفاوت اصلی نسخه های راگ الای، پردازنده های متفاوتیه که ایسوس در هر کدوم به کارب برده. راگ الای معمولی از پردازنده ۶ هسته ای Ryzen Z1 استفاده می کنه. این پردازنده ۴ نانومتری، فرکانس پردازشی تا ۴٫۹ گیگاهرتز رو تولید میکنه و با حداکثر توان پردازشی ۲٫۸ ترافلاپس، پردازش های مورد نظر برای اجرای بازی های مختلف رو انجام میده. سایر ویژگی های مهم نسخه معمولی کنسول راگ الای شامل موارد زیر میشه:

مجهز به نسخه Home سیستم عامل ویندوز ۱۱
دارای صفحه نمایش ۷ اینچی ۱۲۰ هرتزی از نوع IPS LCD با روشنایی ۵۰۰ نیت
مجهز به دو فن خنک کننده قوی با نویز ۱۰ دسی بل
قابلیت سازگاری با سرویس های اپیک، گیم پس، استیم و GOG
دارای قابلیت پشتیبانی از کارت گرافیک اکسترنال (از طریق درگاه ROG XG Mobile)
مجهز به باتری با ظرفیت ۴۰ وات ساعت با عمر بین ۲ ساعت (در حالت اجرای بازی های سنگین) تا ۶٫۸ ساعت (در حالت تماشای فیلم)
فاقد درگاه شبکه و HDMI
 

نسخه معمولی راگ الای با ۱۶ گیگابایت رم (۲ کاناله و از نوع LPDDR5 با سرعت ۶۴۰۰ مگاهرتز) و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایت (حافظه SSD از نوع NVMe M.2 2230) عرضه میشه؛ اما امکان ارتقا حافظه SSD تا ظرفیت ۲ ترابایت رو هم داره. قیمت نسخه ۵۱۲ گیگابایتی این کنسول حدود ۳۳ میلیون تومان (اردیبهشت ۱۴۰۳) هست.

نسخه قوی تر کنسول دستی راگ الای از پردازنده Z1 Extreme استفاده می کنه. این پردازنده که بر مبنای لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید شده، مجهز به ۸ هسته با فرکانس پردازشی تا ۵٫۱ گیگاهرتز هست و توان پردازشی 8.6 ترافلاپس داره. با این پردازنده، اجرای سنگین ترین بازی ها روی این کنسول، به شدت روان پیش میره و به لطف دو فن خنک‌کننده با نویز ۱۰ دسی‌ بل این کنسول، گرمای خاصی رو روی بدنه دستگاه حس نمی کنین. به جز پردازنده و حداقل حافظه داخلی دستگاه (۵۱۲ گیگابایت)، سایر ویژگی های کنسول راگ الای Z1 Extreme با نسخه دارای پردازنده Z1 این کنسول کاملا یکسان هست.

کنسول راگ الای Z1 Extreme در نسخه دارای ۱۶ گیگابایت رم (۲ کاناله و از نوع LPDDR5 با سرعت ۶۴۰۰ مگاهرتز) به همراه ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی (حافظه SSD از نوع NVMe M.2 2230) عرضه میشه؛ این نسخه هم مثل راگ الای Z1 قابلیت ارتقا حافظه SSD تا ظرفیت ۲ ترابایت رو داره. قیمت نسخه ۵۱۲ گیگابایتی این کنسول حدود ۴۲ میلیون تومان (اردیبهشت ۱۴۰۳) هست.

 

کدوم کنسول ارزش خرید بیشتری داره؟

هر سه کنسول نینتندو سوئیچ، استیم دک و راگ الای جزو بهترین کنسول های دستی هستن اما ارزش خرید برابری ندارن. اگه دنبال کنسول خوش قیمت با بازی های انحصاری زیاد میگردین که سبک و جمع و جور باشه، نیتندو سوئیچ ها انتخاب های خیلی خوبی هستن. از اون طرف، اگه محدودیت بودجه ندارین و یک کنسول دستی قوی و مجهز به سیستم عامل دوست دارین، میتونین سراغ استیم دک و راگ الای برید. بین این دو کنسول، من راگ الای رو به خاطر پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز، امکان اجرای اغلب بازی های ویندوزی (عدم نیاز به تولید بازی های انحصاری) و نداشتن باگ هایی که استیم دک با سیستم عامل SteamOS داره و همینطور، طراحی بهتر و جذاب تر انتخاب میکنم. ولی بازم به سلیقه خودتون برمیگرده که کدومشون براتون جالب تر باشن.

 

۵
از ۵
۲ مشارکت کننده
سبد خرید

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش